2015. augusztus 26., szerda

Áfonyás tejfölös kevert süti

Augusztus 20- ra a szokásos családi/baráti tüzijátéknézésre készült ez a  finomság, mert gyorsan összedobható, látványos és igazán finom is. Az eredeti recept Nyammmtól származik, bár én a kefírt tejfölre cseréltem benne és egyből dupla adagot készítettem ;)

 
Hozzávalók: (40*40-es tepsihez)
- 850 g tejföl
- 8 tojás
- 600 g friss áfonya
- 180 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 180 g búzadara
- 180 g cukor
- 2 kk vaníliaaroma
- 1 dl étolaj
- csipet só

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vaníliaaromával habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, lisztet, búzadarát, csipet sót és a sütőport, amit előtte egy tálban összekevertünk, csomómentes tésztát kell kapjunk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Az áfonyát megmossuk és a felét a masszához keverjük. A keveréket a tepsibe öntjük és a maradék áfonyát a tetejére szórjuk. 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Se nem túl édes, se nem túl savanyú, pont jó és könnyed édesség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...