Majdnem Sógornőm Anyukájának készült születésnapjára ez a tortácska ajándékba, így felvágva nem is tudok róla képet mutatni. A krémet nagyon dícsérték, tényleg nagyon finom lett, köszönet Szofikának a 2. számú tejszínes vaníliakrémért. A tortalap recept továbbra is Kiskuktától van.
Hozzávalók: 22 cm-es tortaformához
Piskóta - 2 tojásos
Krém
- 3 tojás sárgája
- 3 ek cukor
- 1 kk vaníliaaroma
- 3 dl tej
- 3,5 dkg étkezési keményítő
- 2 dl habtejszín
Dekoráció:
-1 dl habtejszín
- 1 kk habfixáló
- 1 kk cukor
- csoki szívek
- 100 g étcsokoádé
- fél dl víz
- 1 ek étolaj
Elkészítés:
A pisikótát megsütjük és kihűtjük, majd ketté vágjuk. Leírás Kiskuktánál.
A krémhez a tojások sárgáját a cukorral, kevés tejjel, vaníliaaromával és a keményítővel habosra keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd kihűtjük kicsit. A tojássárgájás keverékhez hozzácsorgatjuk a meleg tejet és így tesszük vissza a tűzre és folyamatosan kevergetjük alacsony lángon, hogy ne csomósodjon be és puding sűrűre főzzük. Mikor kihűlt átmixeljük, hogy sima legyen. A tejszínhabot felverjük keményre és a vaníliás krémhez forgatjuk.
Így töltjüka tortalapok közé és bevonjuk vele a külsejét is.
A mázhoz a csokit fekockázzuk és alacsony lángon a vízzel és olajjal felolvasztjuk, majd a behűtött torta tetejére csorgatjuk.
Mikor megszilárdult megdíszítjük a habfixálóval és cukorral felvert tejszínhabbal és a csoki szívekkel.
Nyami, gyönyörűen csillog, nagyon finom lehet. :-)
VálaszTörlés