2014. április 13., vasárnap

Szakácsmustra - Nigella velencei répatortája

Ezt a viszonylag újnak mondható játékot az Életinfó blog írónője keltette életre, melynek a 3. fordulója KisIldihez kerül, aki Nigella receptjeit nevezte meg feladatul :)
 
Épp tegnap láttam az egyik Nigella konyhája című sorozat egyik részét a TV-ben, ahol is egy velencei répatorta készült, ami nagyon megragadta  a fantáziámat, bár a recepten jelentősen változtattam, de az alapok mégiscsak tőle származnak ;) Az eredeti receptet itt olvashatjátok.


Hozzávalók: (20 cm- es tortaformához)
- 2 szál sárgarépa megtisztítva és lereszelve
- csipet só
- 150 g darált dió
- 100 g liszt
- 150 ml olaj
- 150 g cukor
- 3 tojás
- 1 kk vaníliaaroma
- fél kk őrölt szerecsendió
- fél citrom leve
- fél citrom héja

Tetejére: szeletelt mandula

Kísérőnek:
- fél narancs leve
- 4 ek tejföl
- 2 ek méz

Elkészítés:
A tésztához a cukrot, sót és a feltört tojásokat robotgéppel felhabosítjuk, majd először a száraz, végül a többi folyékony alapanyagot is hozzádolgozzuk, míg csomómentes masszát nem kapunk. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük az oldalát pedig margarinnal kikenjük, miközben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formába kanalazzuk a tésztát, melynek tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával, így mehet a sütőbe 40- 45 percre. Míg sül elkészítjük a tálaláskor a tortához kínált öntetet. Miután kivettüka  sütőböül kicsit állni hagyjuk és csak utána vesszük ki a formából. Végül élvezettel elfogyasztjuk :) Finom szaftos süti lesz belőle, ami nem bonyolult és villámgyorsan elkészíthető.

Korábbi receptjeim Nigellától:
- Mandarinos süti
- Sajttorta

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...